Fertiliteitscounselor

Het lukt ons niet om zwanger te worden.

Ongeveer 1 op de 6 koppels wordt geconfronteerd met problemen om zwanger te worden. Hoewel de oorzaken hiervan zeer uiteenlopend zijn, ervaart iedereen in mindere of meerdere mate stress en emoties wanneer ze worden geconfronteerd met fertiliteitsproblemen.

 

Soms lukt het toch om met relatief simpele hulp zwanger te worden.  Anderen doorlopen een heel traject om hun kinderwens vervuld te zien worden.   En helaas zullen sommigen nooit een eigen kindje krijgen.

 

Tijdens deze emotionele rollercoaster word je ook nog geconfronteerd met vragen als ‘En, wanneer beginnen jullie er aan?’of  ‘Zijn jullie nog aan het oefenen?’  En wanneer mensen uit je omgeving  wel weten dat je probeert zwanger te worden, geven ze vaak goedbedoelde raad  ‘om er misschien wat minder mee bezig te zijn’.

 

Vaak merken partners ook dat ze allebei anders omgaan met hun emoties en elkaar hierin een beetje kwijt raken.

 

Wanneer je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert en mee op zoek gaat naar een oplossing om met je emoties om te gaan en die je helpt om beslissingen te nemen, is het een goed idee om contact op te nemen met een fertiliteitscounselor.

 

Fertiliteitscounseling is een psychosociale begeleiding. De basis is een verhelderend gesprek, waarbij je  stil staat bij de keuzes die je kunt maken.  Samen zoeken we naar manieren die helpen om om te gaan met stress en verschillende emoties tijdens deze periode.  Als fertiliteitscounselor zal ik altijd uitgaan van de vraag die jij /jullie hebt/hebben.  Dit kunnen heel uiteenlopende vragen zijn, bijvoorbeeld hoe je beter kunt omgaan met de stress, wat zeg je tegen je omgeving, hoe ga ik om met de reacties van anderen, hoe maken we de keuzes die gemaakt moeten worden, hoe vinden mijn partner en ik elkaar weer terug  in deze situatie?

 

Ik volgde de opleiding tot fertiliteitscounselor aan de PXL Hogeschool in Hasselt.  In mijn praktijk begeleid ik koppels en individuele personen in hun kinderwens.  Dat wil zeggen dat ik je informeer over gezond zwanger worden en zo je kansen om zwanger te worden te optimaliseren. Daarnaast help ik individuen of koppels die geconfronteerd worden met een verminderde vruchtbaarheid; onafhankelijk of je met een fertiliteitsbehandeling bezig bent of niet.  En mocht je kinderloos blijven, steun ik je en doorloop samen met jou de opties die er dan nog zijn. Dit zijn uiteraard maar enkele van de thema’s die aan bod kunnen komen.

 

Het is voor mij belangrijk om samen te werken met artsen, ziekenhuizen, organisaties, instanties en andere professionals op (inter)nationaal vlak.  Ik blijf me ook voortdurend bekwamen in mijn vakgebied.

 

Wil je weten of ik je kan begeleiden, contacteer me dan gerust en geheel vrijblijvend!